Kako mi proizvodimo destilovanu vodu Čista kao Kiša

Kako mi proizvodimo destilovanu vodu Čista kao Kiša

Kao što joj i samo ime kaže prava destilovana voda se proizvodi kroz proces destilacije. To znači da se voda zagreva, nakon čega isparava, a onda se hlađenjem i kondenzacijom dobija voda koja je oslobođena svih primesa, zagađenja, minerala… To je proces koji je najsličniji tradicionalnom načinu pečenja rakije.

Da bismo dobili naš brend Čista kao Kiša, za proizvodnju destilovane vode koristimo najsavremeniju tehnologiju. Posuđe za destilaciju mora da bude savršeno čisto. Ono se pravi od prehrambenog prohrom metala tj. nerđajućeg čelika. To je najkvalitetniji prehrambeni čelik (AISI 316L). U takvim posudama mi zagrevamo prirodnu izvorsku vodu i iz te pare sakupljamo savršeno čistu vodu.

Destilovana voda može da se dobije od svake vode. Da bi se izbeglo prljanje uređaja za prečišćavanje, mi koristimo najčistiju vodu koja može da se dobije na tržištu. To je voda koja je oslobođena minerala i gasova u procentu u kojem je to moguće kroz procese koji nisu destilovanje. Budući da takva voda i dalje sadrži određeni procenat minerala i zagađivača, a da mi želimo da je od toga u potpunosti oslobodimo, u našem pogonu tu vodu podvrgavamo destilaciji.

Destilacija je izuzetno skup proces. Mnogo je komplikovaniji postupak od nekih drugih metoda koje se uglavnom koriste za pakovanje drugih voda. Po pravilnicima Republike Srbije vode koje se najviše prodaju na našem tržištu su tzv. prirodne mineralne ili izvorske vode. One se hemijski nikako ne smeju tretirati. Eventualno se možda dozvoljava samo propuštanje te vode kroz određene fizičke filtere. Metod proizvodnje je da se pumpama direktno iz zemlje voda izvlači i sipa u flaše.

Brend Čista kao Kiša se proizvodi tako što se voda zagreva na temperaturi između 100 i 120 stepeni Celzijusa. Voda isparava i na taj način se oslobađa svih nečistoća. Tako vruća voda se pakuje u staklenu ambalažu, pa nema nikakve mogućnosti da nakon tretmana dođe do bilo kakvog zagađenja. I to je ono što nas dodatno razlikuje od ostalih proizvođača, pogotovo onih koji vodu flaširaju tako što izvorsku vodu sipaju u plastičnu ambalažu.

Za flaširanje destilovane vode Čista kao Kiša koristimo isključivo staklenu ambalažu. Naš stav je da ne koristimo PET ambalažu jer u toj ambalaži mogu da postoje određena hemijska jedinjenja koja se prenose na proizvod. Kada govorimo o PET ambalaži, treba znati da nje ima nekoliko vrsta. One su sve sporne, jer sadrže plastične materije sa različitim aditivima. Ne tvrdimo da je ta ambalaža šetna, ali zasigurno je sporna. Staklo je najčistija ambalaža. Uprkos tome što ona poskupljuje proizvod, mi smo se za nju opredelili. Ako imamo ovakav proizvod kakav je voda Čista kao Kiša onda je svakako potrebno da imamo i savršenu ambalažu za nju.

Kao što je već rečeno u destilovanoj vodi nema apsolutno nikakvih dodataka i primesa. Zbog toga mi kao dezinfekciono sretstvo za flaše i čepove koristimo isključivo kiseonik. Čist kiseonik ubija sve mikroorgranizme koji se eventualno mogu naći u pakeraju. Destilovana voda Čista kao Kiša se puni u čistoj atmosferi, gde nema zagađivača niti prašine.

Voda koja se na ovakav način proizvodi i puni je najčistija moguća i samo takva voda je dozvoljena da se koristi u farmaceutskoj industriji. Nijedna druga voda nije dovoljno čista da bi smela da se koristi u farmaciji.

Zatvori